Съдържание

КОНКУРС ЗА КЪСОМЕТРАЖНИ ФИЛМИ ЗА СТУДЕНТИ „ОБИЧАМ ДА УЧА В ЕВРОПА, ЗАЩОТО...“

Екипът на проекта Study in Europe кани студенти от цяла Европа да направят кратки филми, чрез които да споделят опита от студентския си живот в Европа. Целта е да се съберат свежи, забавни, творчески филми - направени от студенти за студенти – които да покажат на бъдещите студенти какво предлага Европа и да ги вдъхнови да учат на Стария континент.

В надпреварата може да се включат студенти от 33-те страни, включени в проекта, между които и България. Те могат да бъдат отделни лица или екипи. Кандидатите тябва да са настоящи студенти, приети в призната институция за висше образование.

Участниците в конкурса могат да изберат една или повече от следните категории:

  1. Създадени приятелства с младежи от различни страни... покажете някои от международните ви приятели и разкажете защо те са толкова важни за вас.
  2. Обучение за перфектна кариера... как обучението в Европа помага да постигнете вашите стремежи? Какъв опит сте натрупали, който ще ви помогне в бъдеще?
  3. Откриване на нови култури... покажете как срещите с нови хора ви помага да научите за различните култури в цяла Европа.
  4. Откриване на радостта от нови хобита и интереси... Разкажете ни за вашите нови интереси, които сте развили, и как те допълват вашия опит по отношение живота в Европа.
  5. Студентски живот... обяснете какво е студентският живот за вас. Имате ли някакви топ съвети за студенти, идващи да учат в Европа?

Темата на филмите е "Обичам да уча в Европа, защото ..."  Предизвикателството е да се създаде късометражен филм (60 секунди или по-малко), който да разкаже какво е предимството на обучението в Европа. Филмът трябва да показва какво вдъхновява студентите да дойдат в Европа, какви са дългосрочните им амбиции, какви са постиженията им и личните предизвикателства по време на обучението им в Европа.
Екипът на проекта ще избере и публикува между 10 и 30 филма. Всеки публикуван филм ще получи награда от 150 евро.

Повече информация може да намерите на:
https://ec.europa.eu/education/study-in-europe/news-views/video-competition_en

Крайният срок за участие е 10 февруари 2017 г.

Странична навигацияКонтакти


icon

Телефон за граждани

0800 16 111

безплатен от цялата страна

Централа на МОН:

тел.: 02 921 77 99

факс: 02 988 24 85

София 1000
бул. "Княз Дондуков" 2A

Приемна

тел.: 02 9217 760

e-mail: priemna@mon.bg

Работно време: 9:00 ч. - 17:30 ч.

ПРЕСЦЕНТЪР

тел.: 02 921 77 44

факс: 02 988 26 93

e-mail: press_mon@mon.bg

АНТИКОРУПЦИЯ

Изпрaщайте Вашите сигнали на адрес:

anticorruption@mon.bg

Сигнал за фиктивно записани ученици

Най-добрият учител, когото познавам