Съдържание

Новини

виж всички новини »
some alt

ЦЕРН ПРАВИ МОНИТОРИНГ НА СЪСТОЯНИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ЯДРЕНА ФИЗИКА

Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) ще направи мониторинг на състоянието на българската физика на ядрото и на елементарните частици. Ще бъде оценявано и участието на български учени и научни организации в изследванията на организацията.

Международна комисия от 22 учени е в страната ни, за да се запознаe с постиженията на научните институти и висшите училища в тази сфера, както и с националните и международни проекти, които се изпълняват. Очаква се в рамките на месец след посещението си комисията да е готова с оценката си. Докладът ще бъде представен на Министерството на образованието и науката (МОН) и на Съвета на ЦЕРН.

Това стана ясно днес на заседание на Европейския комитет за бъдещи ускорители, което се проведе в София. В него участваха министър Николай Денков и генералният директор на ЦЕРН Фабиола Джианоти.

виж повече »

some alt

НАД 2800 УЧЕНИЦИ И 536 УЧИТЕЛИ СА ПРЕМИНАЛИ ОБУЧЕНИЯ В ЦЕРН


Над 2800 български ученици и 536 учители по природни науки са преминали обучения в Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) от 2011 г. насам. Там те са се запознали с работата и научните експерименти на ЦЕРН и са провеждали лабораторни упражнения.
От тази година научната орга...

виж повече »

some alt

МОН И БНТ1 ПРЕДСТАВЯТ ДЕСЕТ ТАЛАНТЛИВИ УЧИТЕЛИ

Министерството на образованието и науката и предаването на БНТ1 „Денят започва с култура“ дадоха начало на тазгодишното издание на кампанията „Най-добрият учител, когото познавам“.

Телевизионната поредица ще...

виж повече »

some alt

МОДУЛИТЕ ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИ ЩЕ СА С РАЗЛИЧНА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

През май 2017 година държавните зрелостни изпити (ДЗИ) ще се проведат на модули. За първи път тази система беше приложена през септемврийската сесия на миналата учебна година. Всеки от модулите ще бъде с различна продължителност в зависимост от предмета, по който се п...

виж повече »

some alt

НАД 50 000 УЧЕНИЦИ НА ДЪРЖАВНИ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИ ПРЕЗ МАЙ 2017 Г.

Над 50 000 дванадесетокласници се очаква да се явят на държавните зрелостни изпити през май 2017 г. На 17 март т.г. изтече крайният срок за подаване на заявления за допускане до държавните зрелостни изпити (ДЗИ) за майската сесия на 2017 г.

виж повече »

В МЕДИИТЕ

виж всички в медиите »
some alt

МИНИСТЪР НИКОЛАЙ ДЕНКОВ: ТРЯБВА ДА ОСИГУРИМ СПОКОЙСТВИЕ НА УЧИТЕЛИТЕ

Интервю на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков в предаването „Денят започва с култура“ на БНТ, което даде началото на новата кампания на МОН и БНТ „Най-добрият учител, когото познавам“

...

виж повече »

some alt

МИНИСТЪР ДЕНКОВ: СЪКРАЩАВАМЕ ПРИЕМА НА СТУДЕНТИ С ОЩЕ БЛИЗО 10%

Интервю на министъра на образованието и науката за списание “Икономист“

Проф. Денков, ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" заяви, че за да има реална реформа, броят на студентите трябва да се намали наполовина. С колко...

виж повече »

Странична навигацияКонтакти

Централа на МОН:

тел.: 02 921 77 99

факс: 02 988 24 85

София 1000
бул. "Княз Дондуков" 2A

Приемна

тел.: 02 9217 760

e-mail: priemna@mon.bg

Работно време: 9:00 ч. - 17:30 ч.

ПРЕСЦЕНТЪР

тел.: 02 921 77 44

факс: 02 988 26 93

e-mail: press_mon@mon.bg

АНТИКОРУПЦИЯ

Изпрaщайте Вашите сигнали на адрес:

anticorruption@mon.bg

Сигнал за фиктивно записани ученици

ОП НОИР
Horizon 2020